De universiteit en het studentenleven.

10-01-2023

De oudste universiteit van Nederland, opgericht in 1575 door Willem van Oranje, bracht 16 Nobelprijswinnaars voort. Ook onze koning Willem-Alexander bracht zijn studentenjaren door aan het Rapenburg. Nog altijd bepaalt de universiteit een deel van de identiteit van de stad. 

De oudste universiteit van Nederland, opgericht in 1575 door Willem van Oranje, bracht 16 Nobelprijswinnaars voort. Ook onze koning Willem-Alexander bracht zijn studentenjaren door aan het Rapenburg. Nog altijd bepaalt de universiteit een deel van de identiteit van de stad en maakt die Leiden tot een bruisende studentenstad met veel eet-en drinkgelegenheden. Van een simpele “studentenhap” tot aan uitgebreid dineren. Alles is mogelijk. 

Wandelend door de binnenstad kunt u de studentenhuizen herkennen aan de vele fietsen voor de deur en de studenten die in de bankjes voor de grachtenpanden zitten zodra het weer het toelaat. In examentijd drommen de studenten samen rondom het plein voor de universiteitsbibliotheek of zoeken ze een plekje in de zon in de Hortus Botanicus. Bekijk tijdens een wandeling zeker het Rapenburg, het Academiegebouw, de hortus, de sociëteit van Minerva, de Witte Singel en museum Boerhaave om een beeld te krijgen van het studentenleven en de wereld van de wetenschap.